Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 15.12.09, 17:31
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Joannie
Lonely...

Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Nam-ı Kemal ve müstehcen fıkralar hakkında.

Sonduraq demiş ki:
- Hyr Ne Alakası var bir takım insanların uydurmasıdır.Namık kemal Ülkesini çok seven bir Türk vatandaşıymış ve Ülkesini çok sevdiği için şiirler yazmış memleket için ama bazi kişiler bunu anlamamış ve Türkiyeden sürgün yemiş die biliyorum ve Namık kemal Elçi gibi birşeymiş diğer ülkelerle Demişki Ben memleketimi özledim Türkiyeye gitmek istiyorum demiş Bunu nasıl yapmışlarsa tam tersine çevirmişler

Namık Kemal'in aşağıda okuyacağınız "Hürriyet Kasidesi", onun "hükümet kapısı"ndan ayrıldığı ve Avrupa'ya gittiği dönemde yazılmış olabilir. Bu şiir, bir bakıma yazıldığı dönemde, Namık Kemal gibi aydınların öncülük ettiği çağdaş düşüncelerini anlatan bir şiir sayılır.

Burada o güne kadar üzerinde çok az durulan "yurt", "yurtseverlik", "hürriyet" gibi kavramlarla birtakım "toplumla ilgili düşünceler" ve "kişisel erdemler" dile getiriliyor; Yurdun mutlu yarınları için "halka hizmet" ve "doğruluk", başta gelir. Millet için fedâkarlık, erdemlerin en üstünüdür. Millî birlik ve düşünce hürriyeti ile bütün güçlükler yenilebilir. Yüce yaratılışlı bir millet olarak da bunları daha kolay yapabiliriz. İleri Görüşlü ve çağdaş bir kişilikti Osmanl'ı cemiyetinde görev yapmıştır Anladınmı Şimdi? Sana kim söylediyse ona bunu göster miLLiyetçidir ve Atatürk'ün ilkelerini biliyosundur Milliyetçilik.

Ülkesini çok sevdiği doğru.
Ama Atatürk'ü hiç sevmezmiş.
Bunu öğretmenlerim bile doğruladı.

Ben Namık Kemal'in milletseverliğine bir şey demedim ki zaten.