Cevap: Katsayı!
1. Kanunlarla alakalı değil zaten.. Eğitimle alakalı bütün bunlar.Türk eğitim sisteminin bulunduğu koşullar ise gözler önünde...
2. Bravoo... Çanakklale Savaşı'nı da gittik doğaüstü güçlere maal ettik. Doğru. Türkler bişe yapmadı. Aslında Atatürk yoktu. Seyit onbaşı da aslında o mermileri tek başına taşımadı.. Melek Castiel ona yardım etti.. O kadar zırhlı gemiyi de bizim toplarımız değil, dualarımız batırdı. Uzun beyaz bi bulut da gelip bütün düşmanları alıp, toprağın altına gömdü...
Ama nedense sadece Çanakkale Savaşı'nda oldu bütün bunlar, Kafkas, kanal, Irak, Yemen, Süveyş, Filistin, Makedonya, Galiçya, Romaya cephelerine uğramadı. Herhalde motoru bozuldu şu uzun beyaz bulutun ve yeşil hareket eden cisimlerin.
Savaş psikolojisi diye birşey var. Bi Anzak askeri o kadar teknolojik İngiliz ve Fransız ordusunu görüp, üstüne de bizim 5 parasız, pala bıyıklı, çapulcu askerlerimizi görünce kendi kendine sorar, ister istemez de görür, bilinç altı bu. Tabi siz böyle yaparsanız bizim ne tarihi destanlarımız kalır, ne kazandığımız savaşlar... Gelibolu Belgeseli'ni izlemenizi tavsiye ederim..
3.Valla iyi o zaman ben şimdiden buliyim ilkokul defterlerimi, kardeşimle çalışmaya başlıyım ona da söyliyim boşuboşuna andolu liselerine hazırlanmasın, bu devirde çalışmayan kazanıyo, SBS için yatsın, ondan sonra İmam Hatibe falan girip hayatını kurtarır. Nasıl olsa Danıştay kararı iptal katsayı kalkıyo.
|