Cevap: Katsayı!
1-) ABD'de suç oranı fazladır.Dediğiniz doğrudur.Norveç'te suç oranı az.Eğitim sistemi iyi.
Ülkemizde suç oranı az mı ? Hayır.
Kanunlar ağır mı ? Değil. Neden bu kadar suç işlenmekte o halde ?
2-)Osmanlı nın yıkılışında benim görüşüm bir zamandan sonra benimsenen politikalardır.Padişahların işlediği politikalar.
Dediğiniz gibi Osmanlı kurulduğu dönemlerde yıkıntı içinde idi ülke.
Ancak ülkelerin toparlanması çok da zor olmasa gerek.
Bir savaşta Osmanlı yeniliyor ve birkaç yıl içinde Papa'nın çağrısı ile Haçlı Ordusu toplanıyor.Haçlıların içinde Osmanlı'nın savaş yaptığı ülke de mevcut.
Nasıl bu kadar hızlı toparlandı bu ülke?400 sene az bir zaman mı ki ülkeler toparlanamadı ? 4 asır.
En yakın olarak Çanakkale Savaşlarını örnek vereceğim.İzlediğim bir belgeselde yabancı bir askerin dedikleri.Yanılmıyorsam sporcu idi.
"...İnanmıyacaksınız ama gittiğim ilk gün savaşa girdim ve mermilerden daha hızlı koşuyordum.Sonra yaralandım..."
Muhabir : "Birkaç gün içinde İstanbul'a gireceğinizi iddia ediyordunuz.hem de donanmanız çok güçlüydü.Ne oldu da yenildiniz ?"
"Bizi Türkler yenmedi.Yanlarında yeşil ve hareket eden cisimler vardı.Onlar bizi bitirdi.."
Bu yeşil cisimler ne olabilir ? Allah-u Alem.
O yüzden bilmediğimiz konularda fazla konuşmayalım.
3-)Evet düşüncenize göre doğru.Boşuna okuyoruz.
ama kıyametin olacağı zaten 15 asırdan beri biliniyor.Kimse "bak kıyamet kopacak.çalışmayalım." diyor mu ? Hayır.
Lisenin kolay olduğunu da savunmuyorum.Ancak olması mümkün birşey.
Arkadaşımın abisi OKS yi kazanamadı.Düz liseye gitti.Sözel bölümde idi.
Lise 3 de alan değiştirdi.Sayısal bölüme geçti.
Dershaneye falan da gitti.
Sonuç : Elektrik mühendisliğini kazandı.
Az mı ? Bence gayette iyi.Bu örnekten anlaşılıyor ki Lise de yeterince çalışıp üniversite kazanmak mümkün.
|