Konu: Katsayı!
Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 10.12.09, 16:04
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş

Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Post Cevap: Katsayı!

1.
Amerika Birleşik Devletleri ne kadar özgürlükler ülkesi olarak da anılsa bugün idam dahil birçok ağır kanun suçunun yanı sıra bozuk eğitim sistemiyle de Dünya da başı çekmekte bu gün eğitim kalitesi sıralamsına bak Norveç gibi ülkeler başı çekerken ABD (tabiki de Türkiye) gibi emperyalist birçok ülkede listede hak ettiği yerin çok altındadır. Üstelik Norveç gibi kendi halindeki kuzeyli İskandinav ülkeleri de pek ağır olmayan kanun sistemleriylede göz doldurmakta..
Şimdi bir tarafta bozuk eğitim sitemiyle fakat ağır kanunlarıyla dünyanıun efendisi ABD; diğer tarafta pek ağır olmayan kanun sistemi fakat gelişmiş eğitim sistemleriyle de sevimli bi iskandinav memleketi...
Peki Estergon cevaplar mısın eğitime karşı kanun'u savunuyorsun. Hangisinde suç oranı fazla Abd'de mi, yoksa Norveç'te mi?

2.
Kuruluş ve yükseliş dönemi Osmanlı'yı savunuyorsun. Haklısın Osmanlı o zamnlar güçlüydü peki niye şimdi Osmanlı yok. O zaman şimdi de olmalıydı.
Ben söyleyeyim. Tarih'in göz ardı ettiği birşey var Osmanlkı kurulduğu sırada, Bizans çöküş dönemi içindeydi. Balkanlar birbirlerini yiyordu. Ruslar fakirlikten ve açlıktan yamyama dönüşmüşlerdi. Fransa, İngiltere gibi devletler de yüzyıl ve yediyıl savaşlarından çıkmışl yaralarını kaptmaya çalışıyorlardı.. Güney ve Doğu'nun halini zaten söylemeye lüzum yok. Doğu sadece bir kez toparlanabildi onda da Osmanlı yenildi (Bkz Ankara Savaşı). İşte böyle bir ortamda Osmanlı kolayca yükseldi. Fakat ne zamanki Batı toparlandı. Gelişmiş bir eğitim sistemi, hukuk sistemi kurdular. O zaman da Osmanlı çöküşe girdi. İlahi bilgler ve Örfi- Şerri hukuk Osmanlıya bi tabur ordu indirmedi yukardan...

3. OKS çalışıp, kazanamadı, ÖSS de çalışıp kazandı. Demek lise dersleri daha kolay o zaman hiç lise eğitimi görmeyelim biz boşuna okuyoruz. Niye vaktimizi boşa harcayalım ki? Dünya'nın sonuda yakın zaten...