Konu: Katsayı!
Tekil Mesaj gösterimi
  #14 (permalink)  
Alt 07.12.09, 21:05
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş

Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Katsayı!

Dediğim şeye değinmişsiniz "neden İmam Hatip'ten mühendis çıkamaz" diyorsunuz.
1.cisi mühendis olacaksan niye İmam Hatibe gidiyosun? Anadolu, fen veya Güzel Sanatlar'a gitsene.
2. si İmam Hatibe gittin niye mühendis oluyorsun, Din bilgisiyle mi bina, inşaat yapılır? yada dandik bina yapıpta yıkılmasın diye üstüne Fatiha mı okuyacaksın?
3. İmam Hatip'teki din ağırlıklı bi eğitim-öğretim kurumu verilen pozitif bilimlerde (Matematik, Fizik, Geometri...) gerçekten yetersiz AYNI MESLEK liselerindeki gibi bu bilgilerle üniversite zor kazanılır. Kazanmak için dersaneye ağırlık vemerk gerekir ki buda ezberci bir eğitim demektir. Onunda geleceğe hiçbir katkısı yoktur. verdiğin Türkiye 4. sü örneği zaten 1 tane verebilmişsin arada böyle istisnalar çıkar. Ama madem ÖSS de o kadar başarı yapacaktın aynısını OKS de de yapsaydında girip bi FEN lisesine oradan istediğin üniversite ye gitseydin. Son pişmanlık fayda etmez..

He bide enderun demişsin zaten yükselme döneminde pozitif bilimlere yeterince değer veriliyordu.
Ne zaman ki pozitif bilimlerin yerini yalan yanlış din bilgisi aldı, pozitif bilimler rafa kaldırıldı, o zaman eğitim bozuldu, devlet çöküşe girdi.
Aynı şeyi şimdi de yapıyorlar. Eğitimi bozup ülkemizi içten çökertiyolar.
Dikkatli olun bişeyi savunmadan önce düşünün.
Zira daha biz okulda İnkılap tarihini bitiremedik, yeni bi devlet daha kurup onun tarihini de yazamayız!!!

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '07.12.09 - 21:10' tarihinde değiştirildi. Sebep: Ekleme