Elif22 cevap:
Allah yalnızca çok düzensiz ve cahil toplumlara peygamber göndermiştir. Araplar bunlardan birisidir.
Fakat Türk toplumları çok gelişmiş medeniyetleri, şu anda sahip olmadığımız kültürleri ve İslam'a çok benzeyen ve monoteizm(=tektanrıcılık) grubuna giren dinleriyle Allah Türk toplumuna peygamber gönderme gereği görmemiştir. Belli ki bizim dinimizi, örf-adetimizi, GİYİNİŞİMİZİ gayet beğenmiş ve bize de bi usul esas anlatan emir veren bir din indirmeyi düşünmemiş.
Biz ise bunlarla övünmeyip arapların bize ZORLA VE BASKIYLA kabul ettirdiği dinlerini almış [[[ELEŞTİRMİYORUM, BENDE İNANIYORUM SADECE TARİHİN TOZLU RAFLARINI KURCALAYIP BİR KAÇ GERÇEĞİ GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNE GETİRDİM. KAYNAK İSTERSENİZ ARARŞTIRMA YAPIN VEYA ÜŞENİRSENİZ BANA MESAJ ATIN BEN SİZE LİNKLERİ GÖNDERİRİM]]]] ve bununla da yetinmeyip kültürlerini de öğrenmiş ve kendi kültürümüzü dilimizi unutmuşuz.
Biz zaten kendi kültürümüzü devam ettirseydik, dinimizi sadece kalbimizde yaşayıp, idari işlere sokmasaydık, şimdiye böyle saçma sapan konuları tartışmazdık. Evet Hz. Muhammed "örtünün" diye bi emir vermiştir. Fakat bugün bunu hangi anlamda söylediği bilinmemektedir. Çünkü eski arabistanda iklim koşulları ve halkın olmayan refah seviyesiyle alakalı olarak kadınların üstüne sadece mahrem bölgelerini örtecek kadar giyinmesi sonucu ortaya çıkan tecavüz olaylarını azaltmak için söylenmiş bir şeydir bu. Bugün bunu tartışmamız son derece saçmadır. Eğer hepimiz kadına değer verip, onlara yanlış gözlerle bakmasak, hepimiz kendi eşimizle [TEK EŞİMİZLE], kız arkadaşımızla yetinsek, ortaya çıkan refah ortamda zaten türban saçmalığıydı, kara çarşaf kafirliğidi, bütün sorunlarda ortadan kalkardı. He bu yanlış anlaşılmasın "ülke geliştikçe, millet çıplak mı gezecek?" anlamında düşünülmesin. Adam gibi diz hizası eteği giyilir, üsttende fazla dekolte giyilmez kolsuz t-shirt olur vs vs bu sadece örnek ama ne çok açık ne çok kapalı, bize en uygun giyinme şeklide budur. Ne araplaşırız ne aşırı açılırız... Ve bütün bu saçmalıklarıda tartışmak zorunda kalmayız..
Saygılar, İyi geceler...
|