Kasırga dinmiş,karabulutlar çekilivermişti. Stefan,Frank,Remus ve Crimson sığınaklarından çıktılar ve yollarına devam etmeye koyuldular.
Bu kara bulutlar Krator hanedanlığının bir oyunuydu. Onları takip ettiklerini, nerede olduklarını bildiklerini onlara göstermek istemişlerdi.Elijah'ı geri vermemekte kararlı olduklarınıda kanıtlamışlardı bu olaylarda sonra. Artık Elijah'ı geri almak sandıklarından daha çok zorlaşmıştı.
Elono dağına giden yolun sonuna varmaları için az bir süre kalmıştı. O andan itibaren ne yapacaklardı 3 kişi koca Krator ordusunun içine dalamazdı. İşte bu yüzden Stefan bir uğultusu ile yanına 15 werepanther çağırıvermişti.
Frank'ın ise tanıştığı kendisinden sonra tanıdığı ilk şekil değiştiren arkadaşı Henry'de gelmişti. Elijah'ı kurtarmayı ciddi ciddi istiyordu Frank.
Herkes gizlice Elono dağı yakınlarındaki küçük mağarada toplandı. 16 werepanther,2 şekil değiştiren ve 2 tane vampir ile Krator ordusuna karşı koyabilirlerdi.
Toplamda 20 kişilerdi ve Krator hanedanlığının elinde bulunan Elijah'ı almak için Frank bir konuşma yapmaya karar verdi.
Frank konuşmasına başlayamadan mağaraya birisi hızlı bir şekilde dalıverdi.
Bir vampir olduğu belliydi ama kimdi o?
Kahverengi uzun saçları olan mavi gözlü bir erkek vampirdi. Gözleri denizden bile daha mavi ve durgundu. Vampirlikten gelen vahşilik ve yırtıcılık onu daha karizmatik yapıyordu.
Kasları bir taş kadar sert ve iri gözüküyordu.
Crimson onu gördüğünde yeşil büyük gözlerini büyüterek şaşırmış olduğunu farkettiriyordu.
Crimson:
-Senin burada ne işin var James?. dedi
Adının James olduğunu anladığımız vampir ise bir kaç dakika sustu ve
-sana yardım etmeye geldim evladım. dediği anda diğerleri James'in Crimson'ın yaratıcısı olduğunu anladılar.
Crimson James'e yaklaşarak
-Neden, neden gelmek için bu günü seçtin?
-Krator Hanedanlığının bölgesine 3-5 yaratıkla geliyorsunuz. Krator ordusunun sizi rahatlıkla öldürebiliceğini düşünmeden. Ben senin yaratıcınım Crimson. Başın tehlikede olduğu anda bunu hissederim. Yaptığın herşeyden haberim olur ve senin yaratıcın olarak yanlış bir şey yapmanı istemem.
-Daha önceleri neredeydin, kurtadamların arasında kaldığımda, insanların bana eziyet ettiklerinde; beni insanların arasına götürüp onlara beni teklif ettikden sonra kaçıp gittiğin zaman bana ne yapacaklarını hiç mi düşünmedin? Şimdi buraya gelmiş sana yardım etmeye geldim diyorsn. Sen artık benim yaratıcım değilsin James,ben yaratıcım olmanı istediğim zamana kadar da öyle kalacaksın. Şimdi yolumuzdan çekil Elijah'ı kurtarmaya gidiceğiz.
der ve mağaradan çıktığı anda karşısında gördüğü yüzlerce vampir ile olduğu yerde dona kalır.
NOT:
Umarım James gelince iyi olmuştur