26.09.09, 19:49
|
|
My Perfect Circle
|
|
Kaydolma: 28.08.09
Kadın
- 34
Teşekkürler: 379
Üyeye 847 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: Batıl İnançlar
|
Estergon demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- Batıl inançdan ziyade şimdi bir kaç şeyi söyleyeyim bu konularla az da olsa uğraştım...
-Gece ölen kişinin üzerine sabaha kadar bıçak
konulur.
Bu alakasız gece vefat etmekle falan bir alakası yok.Meftanın karnına bıçak konmasının sebebi karnının hava alıp da şişmemesi içindir.Bıçak da her zaman konulmaz mefta hemen defnedilmeyecekse konulur.
-Ateşe tükürmek, ateşe sövmek, ateşe tırnak atmak,
su dökmek uğursuzluk getirir.
Alakasızlığın daniskasıdır.Ateşi yaşlılar genelde kendi kendine sönmesine bırakırlar tabi ocak veya soba içinde ise diğer türlü açık alanda ise ateş söndürün gitsin bir şey olmz
-Parmakların çatırdaması iyidir, insanın sağlıklı
olduğunu gösterir.
Parmakların çatırdatılması çok kötü bir durumdur.Çünkü parmaklar çatırdatıldığı zaman kireçlenme yapar.Sonrası Allah Kerim...
-Gece ıslık çalmak günahtır.
Gece ıslık çalmanın günah olup olmadığını bilmem ancak iyi olmadığını biliyorum.
Gece pek ıslık çalmamanızı tavsiye edebilirim...
-Kapı eşiğinde oturulmaz, kapı eşiğinde şeytan bulunur.
Eşikte ne olduğunu bilmem ama eşiğe yatmak iyi değildir.
Birkaç tane de benden...
-Gece (Akşam ezanından sonra) küllere basmak iyi değildir.Çünkü üzerinde 3 harflilerin bulunma olasılığı yüksek.
-Tuvalet, banyo gibi yerlerde de durmak çok iyi değildir.
Bu dinimizde belirtilmiştir.Çünkü böyle yerlerde 3 harfliler oldukca yoğundur.Tuvalet ve banyoya girmeden Besmele çekip sol ayakla girmek iyidir.
-Tuvalet ve banyoda şarkı söylenmesi hoş değildir.
Ben bunların hepsini anne, baba, nine, dedemden öğrendim.
Bizim sülalenin hepsi hacı, hoca, molla topluluğudur
Babam da imam
|
|
|
|
|
|
haklısın, zaten batıl inançlar bir nevi dogmadır. körü körüne inanılan şeylerdir.
|