Sırayla fıkralar 7
Üç bit bir hatunun vücudunda kaybolmuş.Hiçbiri nerede olduklarını kestiremiyormuş..Sonunda bitlerden biri demiş ki
-Bari dağılalım,herkes bir yöne gitsin..Bir saat sonra burda buluşalım,birimiz mutlaka çıkış yolunu buluruz...
Herkes bu teklifi kabul edince,ayrılmış bizim bitler..Bir saat sonra aynı yerde buluşmuşlar.Sırayla gittikleri yerleri anlatmaya başlamışlar;
_Ben yürüdüm yürüdüm demiş ilk bit...Bir vadiden geçtim,yürümeye devam ettim,bir de baktım ki burdayım..Yani bir çıkış bulamadım...
_Al benden de o kadar demiş ikincisi...Gittim gittim,iki büyük tepenin arasından geçtim...Baktım çıkış yok,saatte geliyor, döndüm geldim..
Sıra son bite gelmiş..Sormuşlar sen ne yaptın diye?
_Hiç sormayın arkadaşlar...Aşagı dogru başladım yürümeye..Önce kalın gövdeli ağaçlarla dolu bir ormandan geçtim,sonra nemli ve karanlık bir magara çıktı karşıma...gidim içeri..o aralık anladım bir tuhaflık olduğunu...Döndüm ki arkamı,tek gözlü bir dev peşimde..Ben koşarım..Ogelir..ben koşarım...O peşimde...
Sabrı tükenen diğer bitler endişeyle sormuş;
_Eeeee?
_ E si...baktım gidecek yer kalmadı,dayandım duvarın dibine..Adi dev,bi b.k yiyemedi,tükürdü gitti yüzüme...
Kocası seyahatte olan kadın sevgilisiyle sevişirken koca çıka gelir. Genç sevgiliyi hemen dolaba saklayan kadın kapağı kapatırken adamın yumurtaları kapağa sıkışarak dışarıda kalır. Adam çıplak yakaladığı karısını sorguya çekerken dolaba gözü ilişir ve sorar.
- Bu nedir ?
Kadının cevabı
- Çan
Adam öfkeyle eline geçirdiği çekici tüm gücüyle çana vurmaya başlar ve bu arada karısına yüksek sesle sorar.
- Madem bu çansa neden çalmıyor ?
O sırada dolabın kapağı aralanır ve içeriden morarmış bir yüz ile şu ses vardır.
- Ding Dong Ananın @mı, Ding Dong
|